PRODUCTS

1/4

LIVING UNIT

De komende jaren zullen er veel woningen bijkomen in Nederland, zowel nieuwbouw als transformatie van leegstaande panden. Om te voorkomen dat we de schaarse stukken natuur en landerijen vol gaan bouwen, zullen er steeds vaker hogere appartement gebouwen komen om aan de vraag te voldoen. De vraag bestaat uit kleinere huishoudens die op zoek zijn naar een betaalbare (huur)woning. 

 

De woningen voor deze groep zijn compacte woningen van vaak rond de 60 m2. Ondanks hun compacte oppervlakte, hebben deze woningen ook minstens één toilet, badkamer, keuken en berging nodig. Deze vier functies van een woning worden normaliter gescheiden in vier verschillende ruimtes met elk een eigen deur. Zo ontstaat er al snel een wirwar van deuren en ruimtes in een al erg kleine woning.

Met de ‘tiny house gedachte’ in het achterhoofd, heeft SunMotion gewerkt aan een oplossing. De vier functies zijn samengevoegd in één grote houten meubel: de Living Unit. De losse onderdelen worden geheel prefab voorbereid bij een meubelmakerij. De houten panelen, het sanitair en de keuken worden op locatie in elkaar gezet als een grote puzzel. Omdat alles goed is voorbereid, zijn er geen faalkosten en is de kwaliteit een stuk hoger. Door het efficiënte ontwerp wordt het materiaalgebruik tot een minimum gereduceerd.

In het project Maisonnettes Waalwijk worden binnenkort de eerste vijf Living Units geplaatst. Bent u een ontwikkelaar, aannemer, architect of particuliere bouwer en geïnteresseerd in dit product, neem dan vrijblijvend contact met ons op.