top of page

ABOUT

SunMotion staat voor innovatie binnen de architectuur en de bouw. We zijn een architectenbureau dat zich naast de lopende architectuur projecten, focust op het integreren van zonne-energie en zijn ontstaan uit een afstudeeronderzoek aan de TU Delft. De afgelopen jaren lag de focus van de zonne-energie industrie vooral op het efficiënter maken van zonnepanelen, de komende jaren zal het steeds meer gaan over wat je met zonnecellen kunt doen. 

Door zonnepanelen op een juiste manier te integreren in de architectuur, wordt zonne-energie beter geaccepteerd door de maatschappij; wat uiteindelijk bijdraagt aan het versnellen van de energie transitie. Naast deze focus op innovatie, is SunMotion ervan overtuigd dat duurzaamheid gelijk staat aan het ontwerpen van ingetogen en bedachtzame gebouwen die lang meegaan. 

 

Bij de start van een project, maken we altijd eerst een uitgebreide analyse van de omgeving en zijn we op zoek naar de vraag achter de vraag. Door goed te luisteren, observeren en analyseren kunnen we de onderzoeksvraag formuleren en volgt het ontwerp als logische oplossing voor het stedenbouwkundige of architectonische probleem.  

TEAM

Frédérique Sanders

Liam Verduin

Danique van de Sanden

PRIJZEN

NRP Masterprijs, 2017

Studentenstaalprijs en ECCA-Award, 2017

Nominatie Archiprix TU Delft, 2017

MEDIA

Vastgoedjournaal, 2022

Schoolkwartier Waalwijk, Brabants Dagblad, 2020

FD Energeia Energy Day, BNR Radio, 2018

Accenture Innovation Awards, 2018

TU Delft, AE Journal, 2018

Dutch Design Week, 2017

bottom of page